Cogmed werkgeheugen-training is vernieuwd!

‘Cogmed Werkt!

Cogmed is de meest wetenschappelijk gevalideerde methode die het werkgeheugen en de aandacht verbetert. Werkgeheugen is de sleutel tot de verwerkingscapaciteit van de hersenen. Het is van vitaal belang voor concentratie, redeneren, leren en het weerstaan van afleiding.’ (bron: cogmed.com)

Cogmed werkgeheugentraining is in 2021 vernieuwd. Volledig webbased zijn er 2 trainingen beschikbaar, waarbinnen door de coach nuancering kan worden aangebracht. De training is ontwikkeld en wordt beheerd door professor Torkel Klingberg en zijn team van het Karolinska instituut in Zweden. Eén van de grootste medische universiteiten van Europa. 

Werkgeheugen

Het werkgeheugen is een tijdelijke opslagplaats van taak-relevante informatie in de hersenen. Het speelt vooral een rol bij actieve denkprocessen zoals concentratie, plannen en organiseren en zo nog meer executieve functies. Hoe onthoud je een paar opdrachten tegelijkertijd, in welke volgorde voer je activiteiten uit en hoe bepaal je hoofd- en bijzaken, hoe ga je om met afleiding. Ook kan het betrekking hebben op bewerkingen die worden toegepast op de inhoud van het geheugen. Denk aan spellen van woorden, lezen, het maken van rekensommen of het sturen van ons actuele gedrag in complexe situaties. Bijvoorbeeld: Je moet links afslaan na het tweede verkeerslicht. Allemaal zaken die te maken hebben met een goede werking van hersenen en met name het werkgeheugen.

Plasticiteit van je hersenen

Wanneer je werkgeheugen niet goed is ontwikkeld of je hebt te maken met een stagnering of verminderde werking door welke oorzaak dan ook dan is er de mogelijkheid om dit te verbeteren. Dit kan doordat je hersenen plastisch zijn. Het brein kan zich aanpassen, veranderen en dus ook weer verbeteren, zo ook het werkgeheugen.

Cogmed

Cogmed werkgeheugentraining is geschikt voor iedereen die wel wat ondersteuning kan gebruiken in de ontwikkeling en verbetering van het werkgeheugen. Dit kan al vanaf de jonge leeftijd van zo’n 5 jaar. De training bevat dan geen letters en cijfers en is heel geschikt voor jonge kinderen. Vanaf het moment dat deze letter- en cijferkennis er is wordt hier ook in de training gebruik van gemaakt.

Wil je zelf meer informatie, kijk dan eens op mijn website Marts Coaching en/of neem contact met me op.