Hartelijk Gefeliciteerd!

Deze felicitatie kreeg ik deze week van mijn “financiële beheerder”: De bank! De felicitatie betreft het 5 jarig jubileum van mijn onderneming. In januari 2016 heb ik Coachingspraktijk Charoëla ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Een naam die in 2019 is veranderd in Marts Coaching. Zelf heb ik me dit jubileum niet zo sterk gerealiseerd. 5 jaar zelfstandig aan de slag. Toch is het wel even leuk en goed om bij stil te staan en even over de schouder terug te kijken, te genieten van het uitzicht over 5 jaar activiteit. Genieten van de succesvolle trajecten, leren van het vallen en opstaan van het ondernemen en blij zijn met de voldoening om iets te kunnen bijdragen in de ontwikkeling en ontplooiing van anderen.

Jaren geleden, in een studietraject heb ik me voorgenomen om ook vooral te genieten van de reis. Natuurlijk is de bestemming van de reis belangrijk, want daar wil je naar toe. Onderweg valt ook nog veel te zien, te ontdekken, juist dan. Die korte blik, dat ene appje of telefoontje van een gelukkige klant, spontane ontmoetingen en onverwachte leermomenten. Succesvolle trajecten. Maar ook wanneer het even stroef loopt en je krijgt hulp vanuit onverwachte hoek, een oud klasgenoot of iemand die uit zicht was verdwenen. 

Heb ik genoeg genoten van de reis van 5 jaar tot nu toe? Meestal wel, af en toe niet. Zo nu en dan heb ik ook wel even een dipje gehad of stoomde ik wel eens te hard door. Gelukkig heb ik dan ook naast mijn eigen spiegel die van mijn gezin bestaande uit mijn vrouw en ondertussen volwassen kinderen die naast complimenten geven ook wel eens zeggen: “Sta je wel eens stil bij….?” En dan komt het. Dit is heel fijn, soms even pas op de plaats, even relativeren en alles overzien en samen successen vieren.

Zo ook nu, even nadenken, schrijven en dan met een kopje koffie, zo aan het begin van de zaterdag even mijmeren over de dag. Straks het bericht plaatsen en dus ook weer de blik op de toekomst. Ik heb er in ieder geval zin in! Er staan mooie activiteiten met Marts Coaching en Marts Academy gepland. Ik ontmoet je graag, hoe waar en wanneer dan ook met welk doel dan ook. In ieder geval om samen te reizen!