Individuele coaching

Ieder coachingstraject is altijd maatwerk.

Vertrouwen, respect, prikkelende confrontaties, humor, integriteit en openheid zijn voor mij belangrijke uitgangspunten voor coaching.

Je wilt jezelf verder ontwikkelen en ontplooien in je professionele werkomgeving. Je weet nog niet hoe je dat wilt en kunt vormgeven. Dan kan ik je daarbij helpen. Samen schatten we je huidige situatie in: Wat zijn de mogelijkheden en wat de belemmeringen, welke kansen zijn er welke bedreigingen. Dit maken we duidelijk in een persoonlijk profiel. Je kunt hiermee aan de slag in je huidige werkomgeving en wellicht wil je van hieruit een stap maken naar een nieuwe werkplek. Ik help je om in je huidige werkomgeving goed tot je recht te komen en anders help ik je met je stap naar een andere, nieuwe uitdaging.

Persoonlijke coaching in relatie met je werk

Coaching biedt je de mogelijkheid om onder professionele begeleiding te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Coaching gebeurt op een manier die bij je past en op een tijdstip en locatie die je prettig vindt.

Met deze persoonlijke vorm van coaching help ik je om gericht te werken aan je persoonlijke groei in je werk(omgeving). Uit ervaring heb ik gemerkt dat de aanleiding voor persoonlijke coaching vaak ontstaat door mogelijke uitdagingen of belemmeringen in je werk. Er zijn kansen en bedreigingen. Je wilt graag met de uitdagingen en kansen aan de slag. Tegelijkertijd ervaar je de belemmeringen en bedreigingen. Tijd dus om hier helderheid in te verkrijgen en de juiste keuzes voor ontwikkeling en ontplooiing te maken, in je huidige omgeving of juist op een nieuwe werkplek.

Met de coaching gaan we aan de slag met je vragen en aandachtspunten in de huidige situatie en we stellen vast welke mogelijkheden en kansen deze nog biedt. Welke uitdagingen zijn er nog waar je mee aan de slag kunt en hoe ziet je perspectief er uit. Met welke positieve verandering in je leven word je sterker en weerbaarder in de toekomst?

Met deze persoonlijke coaching wordt je aangezet tot nadenken, het vinden van antwoorden op je vragen en het realiseren van veranderingen. Waar loop je tegenaan? Waar sta je op dit moment en waar zou je graag naar toe willen? Welke stappen zijn hiervoor nodig? Op deze manier werk je doelgericht aan die positieve verandering in je leven.

Een greep uit de mogelijke redenen om aan de slag te gaan:

  • Vergroot je grip op je eigen handelen, doordat je inzicht hebt gekregen in je eigen sterke en minder sterke punten
  • Vergroten van je persoonlijke veerkracht
  • Re-integratie na ziekteverzuim
  • Ontwikkelen van meer zelfvertrouwen
  • Burn-out voorkomen
  • Grenzen leren stellen
  • Leren omgaan met stressvolle situaties
  • Ontwikkelen van je professionele kennis en vaardigheden

Werkwijze

De manier waarop wij samen aan de slag gaan bespreken we tijdens het intake gesprek. Dit eerste gesprek is een vrijblijvend gesprek om te ervaren of er een ‘klik’ is. De klik, het vertrouwen, is van groot belang, om tot een goede samenwerking te komen.
Een coachingstraject bestaat gemiddeld uit 5 tot 7 sessies van een uur, die we per keer inplannen, zodat er voldoende ruimte is om tussentijds te oefenen in de praktijk.
Afhankelijk van de coachvraag, jij als persoon en de situatie, maak ik gebruik van diverse uitgangspunten, methodieken en instrumenten, altijd met het vooraf gestelde coachdoel, het gewenste resultaat en de persoon in kwestie voor ogen. Ik noem een paar voorbeelden die je door kunt lezen: NLP, Biofeedback, Cogmed en ReAttach.
Als achtergrondinformatie heb ik ook een paar voorbeelden toegevoegd: de motivatietheorie van Deci en Ryan, de theorie U van Otto Scharmer, de 7 kenmerkende eigenschappen van Steven Covey.

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen?