ReAttach basisopleiding

voor coaches, kindercoaches en jeugbegeleiders

(SKJ geaccrediteerd)

 

ReAttach basisopleiding:
HIER VIND JE ALLE INHOUDELIJKE EN PROCEDURELE INFORMATIE

(Achtergrondinformatie over de organisatie en procedures.)

Eten, dinken, cursusmateriaal en natuurlijk gastvrijheid zijn inbegrepen. 

In Ruurlo en omgeving zijn legio mogelijkheden om te dineren en te overnachten.

Hotel Avenarius biedt een optimaal arrangement wanneer je je hier aanmeldt als deelnemer aan de cursus bij Marts Coaching.

 

ReAttach basisopleiding

Eerste opleidingsdag:
U krijgt informatie over de theoretische achtergrond en de ontwikkeling van de orthopedagogische ReAttach interventie. Vervolgens worden de technische vaardigheden van de methodiek geoefend en geautomatiseerd. U oefent het eerste gedeelte van het ReAttach protocol: een sociaal cognitieve training gericht op het versterken van affect regulatie onder optimale alertheid en Multiple Sensory Processing:

U leert het verwerken van informatie, emoties en gebeurtenissen bij kinderen en volwassenen te optimaliseren met een techniek die zowel lichaamsgerichte als psychologische elementen bevat. Vervolgens wordt u getraind in het geven van een sociaal cognitieve training die helpt om informatie beter te ordenen.

Tweede opleidingsdag:
Het tweede gedeelte van het ReAttach Protocol betreft Cognitive Bias Modification, pro-actieve coping en het activeren van nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden:

U krijgt de tools om kinderen en volwassenen te helpen zichzelf en anderen te accepteren en positiever in het leven te staan. U leert vanuit de zone van de naaste ontwikkeling doelen te formuleren die ingezet kunnen worden om ontwikkeling te optimaliseren. Daarnaast wordt u getraind in het activeren van het vermogen om problemen actief aan te pakken en te groeien in persoonlijke ontwikkeling.

Derde opleidingsdag:
ReAttach als een systemische interventie gebruiken als aanvullende expertise binnen uw eigen vakgebied. De vaardigheden worden geautomatiseerd en u leert bewust bekwaam ReAttach toe te passen:

ReAttach is een gezinsinterventie als u werkt met Kinderen en Jeugdigen. Bij volwassenen is het verstandig partners of mantelzorgers te betrekken. De derde dag leert u hoe u ReAttach in kunt passen in uw huidige werkwijze en kunt combineren met andere methoden waar u gebruik van maakt.

Meer info over ReAttach?