Hypnotherapie

Met hypnotherapie klachten aanpakken

Het grote voordeel van werken met hypnotherapie is dat we niet alleen praten óver je klacht, maar dat we doelgericht therapie doen op het niveau waar je klacht ontstaat, namelijk in je onderbewuste.

Veel klachten zijn het gevolg van een automatisch, onbewust aangeleerd gedrag of reacties. Deze automatische reacties zijn met een bewuste benadering niet of slechts zeer moeizaam te beïnvloeden. Het bewuste spreekt als het ware een andere taal dan het onderbewuste. Als je bijvoorbeeld heel angstig of onzeker bent, dan weet je vaak wel dat die angst en onzekerheid nergens op slaan. Maar al zeg je dat nog zo vaak tegen jezelf, het voelt van binnen anders, waardoor je er toch mee blijft rondlopen. Dat gevoel is het gevolg van een automatisme in het onderbewuste. Dus: wil je je klacht bij de kern aanpakken, dan zul je dat automatisme op onderbewust niveau moeten veranderen.

Hypnotherapie is de therapievorm waarmee we op het vlak van het onderbewuste positieve veranderingen teweeg kunnen brengen. Waardoor angst, onzekerheid of andere klachten blijvend verdwijnen.

Toepassingen van hypnotherapie

Het is mogelijk met hypnotherapie een breed scala van klachten, problemen of belemmeringen snel en effectief aan te pakken. Ook kun je in therapie leren hoe je optimaal gebruik kunt maken van je vermogens en kwaliteiten. Onderstaand volgt een greep uit de vele mogelijkheden.

Angstklachten

Faalangst, diverse angsten, paniekaanvallen, fobieën, dwanghandelingen, algemeen angstig gevoel, angst na een traumatische gebeurtenis.

Onverwerkte ervaringen

Traumatische ervaringen uit je jeugd, traumatische ervaringen na een misdrijf of ongeval, ingrijpende emotionele gebeurtenissen, hervinden van je emotioneel evenwicht.

Seksuele klachten

Erectiestoornissen/ impotentie, orgasmestoornissen, voortijdige ejaculatie, vaginisme, verminderd seksueel verlangen, stoornissen rondom de seksuele opwinding.

Onzekerheid

Onzekerheid in sociaal contact, moeite met grote groepen mensen, onzekerheid in je relatie, moeite om nieuwe contacten aan te gaan, gevoelens van minderwaardigheid, midlife crisis.

Spanningsklachten

Algemeen gespannen of angstig gevoel, slaapproblemen, hoofdpijn en migraine, astmatische aandoeningen (beïnvloed door spanning), stress, vermoeidheid, prikkelbaarheid.

Diverse psychische klachten

Burnout problematiek, overspannenheid, slaapproblemen, wisselende stemmingen, prikkelbaarheid, weinig plezier hebben in het leven, somberheid, rouw- en verliesverwerking.

Ongewenst gedrag (afleren)

Roken (stoppen in 4 sessies), eten/afvallen, drinken, nagelbijten, telkens weer in hetzelfde gedrag verzanden, steeds weer dezelfde fout maken.

Vertrouwen in jezelf, ruimte voor ontplooiing

Met hypnotherapie leer je dus, bewust en onbewust, klachten bij de basis aan te pakken met blijvend resultaat. Dat gaat sneller dan je denkt. Je zult er achter komen dat je tot veel meer in staat bent dan je zelf voor mogelijk hield. Er ontstaat ruimte voor uw verdere ontplooiing, vrij van klachten of andere belemmerende gevoelens.

Psychosomatische klachten

Hyperventilatie, hoofdpijn, prikkelbare darm syndroom (PDS), pijnklachten, lage rugpijn als gevolg van spanning, bedplassen, slaapproblemen, huidklachten.

Verbeteren van persoonlijk functioneren

Verbeteren van concentratie, verbeteren van doorzettingsvermogen, leren ontspannen, pijnbeheersing (ook bij bevallingen), prestatieverbetering in studie of werk, vergroten en verbeteren van sociale vaardigheden, vergroten van creativiteit, hervinden van zingeving en bezieling, vergroten van inzicht in je persoonlijkheid of functioneren, grip krijgen op je emotionele beleving, plezier en enthousiasme hervinden.

 

Informatie over de sessie

De eerste afspraak is een intakegesprek (gratis) en aansluitend een hypnotherapie sessie (€125,-). Deze bijeenkomst duurt zo’n anderhalf uur.

Tijdens het intakegesprek leren we elkaar beter kennen. Samen bepalen we een doelstelling voor de hypnotherapie.

Aansluitend volgt een hypnotherapie sessie die gericht is op het bereiken van het doel en de verandering. Gedurende de sessie ben je volledig bij bewustzijn, maar ervaar je wel een soort trance die helpt bij de hervorming van het onderbewustzijn.

Soms zijn een 2e of 3e e sessie (à €95,- per sessie). noodzakelijk omdat het bijv. een opeenstapeling van aandachtspunten betreft. Dit spreken we ongeveer 1 à 2 weken na de 1e sessie telefonisch af.

Hypnotherapie ervaren? Of wil je eerst meer info?